Why evangelicals should think twice about equating modern Israel with Israel of the Bible

Ben Irwin legt helder en bondig uit waarom het theologisch “gevaarlijk” is om de moderne staat Israël gelijk te stellen aan het Bijbelse Israël.

Ben Irwin

14381016166_cd1e784260_z

The other day, I raised a question for evangelicals who think standing with Israel means supporting them no matter what. How do you reconcile a “never criticize Israel” mentality with the overwhelming witness of the biblical prophets?

If you’ve been told that unconditional support for Israel is the only “biblical” position, that the modern-day state enjoys the same kind of “most favored nation” status with God as ancient Israel did, then here’s another question. If Israel today is entitled to the covenant blessings spoken by the Old Testament, what about their covenant obligations?

The Bible never spoke of Israel’s covenant blessings apart from their obligations. It’s no use trying to have one without the other. And at least one of these obligations poses a bit of a problem for the modern state of Israel, if it is indeed the same nation as the one in the Bible.

Ancient Israel was not supposed to have…

View original post 598 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Why evangelicals should think twice about equating modern Israel with Israel of the Bible

 1. unger zegt:

  Correct en tevens juist ! Volgens de gangbare christelijke theologie is dit heel gevaarlijk zelfs….maar dan lees ik mijn bijbel maar weer en weet wat er wel bedoeld is ! Am Israel chai dominee! Rome heeft een hele grote blunder begaan……

 2. trudie van der spek zegt:

  Israël = Israël. Er zijn nu eenmaal geen twee hondjes die Kees heten in dit geval.
  Toen zowel als nu kent Israël de obligations; vergelijk maar simpelweg de morele standaard met die van Hamas.
  De christelijke anti-zionisten zouden bij Israël het 8e gebod moeten leren, want zij lasteren over Israël en over de Israëlvrienden.

  • jominee zegt:

   Beste Trudie,
   Ik hoor hier geloof ik weer die vage echo van “de tempel des Heren, de tempel des Heren, de tempel des Heren is dit”… We weten maar al te goed wat de Here zelf daarvan vond. (Jer. 7)

 3. A.S. zegt:

  Ik vind het artikel niet ter zake doen.
  Israël is niet een land dat voldoet aan het OT, net als Nederland niet voldoet aan het OT. Wanneer voldeed Israël in het OT wel aan de wetten van het OT? Bijna nooit. Voortdurend was Israël in gebreke en voortdurend was God genadig en kon het volk weer tot Hem terugkeren nadat het fout was geweest.
  Zo hield koning David eens een volkstelling, waarschijnlijk om te zien wat zijn militaire kracht was, en daarmee bracht hij een vloek over zijn volk, omdat hij dit niet conform de wet had gedaan. Toch werd Israël niet verworpen en werd David niet verworpen.
  Voldeed Israël wel aan de wet en was Israël daarom wel kosher toen het nog een klein legertje had in het begin van het stichten van de staat? En voldoet Israël nu niet meer aan de wet omdat het een van de machtigste legers ter wereld heeft? Is de staat Israël nu verworpen en zijn de Joden en Netanyahu nu verworpen omdat Israël bondgenootschappen sluit met andere mogendheden?
  De Joden zijn inderdaad verworpen zoals Romeinen 11 aangeeft, maar dat wil niet zeggen dat God niet meer aan hen denkt. Zoals Rom. 11 zegt, kunnen de afgebroken oorspronkelijke takken worden geënt op de oorspronkelijke boom.
  Hoewel Israël niet volmaakt is, heeft God een herstelplan voor Israël. Zo heeft God ook een (ander) plan met het onvolmaakte Nederland.
  Ik neem het niet op voor de Joden omdat ze zo volmaakt zouden zijn (wat ze niet zijn), maar ik neem het voor ze op omdat ze al eeuwen vervolgd worden in Europa, Azië, Afrika en Amerika en nu in Israël nog steeds worden gehaat, tegengewerkt en aangevallen (fysiek of verbaal) door miljarden mensen wereldwijd.
  Zoals Nederlanders het recht hebben op een eigen veilige plek om te leven, hebben Joden het recht op een eigen veilige plek om te leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.