Voor Israël zijn – Enkele opmerkingen tijdens de zoveelste Gaza-actie

Na alle beroering op het internet over Israël en Gaza/Palestina is de analyse van Dirk Jan Snel een (lange) verademing om te lezen!

Jan Dirk Snel

Kun je voor een land zijn? Bij voetbal schijnt het te kunnen. Mensen volgen een wedstrijd en blijken dan voor Brazilië of Nederland, voor Duitsland of Argentinië te zijn. Dan gaat het om een spelletje, maar kan het in de echte wereld ook? Er bestaat vooral een lijst van landen waar mensen ooit erg voor waren en die toch niet zo erg bleken te deugen – of beter: niet deugden, want dat zulks het geval was, kon men direct al wel weten. De Sovjetunie had vrienden, de DDR en China hadden die, zelfs Albanië had ze en her en der zijn er mogelijk nog een paar vrienden van Cuba. Het bleek vooral om utopieën te gaan, communistische, waarbij de werkelijkheid vaak nogal schril contrasteerde met het aanbeden ideaal.

Utopie
Het is misschien niet geheel toevallig dat Israël zo ongeveer het laatste land is waar nog op die manier over…

View original post 4.341 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Voor Israël zijn – Enkele opmerkingen tijdens de zoveelste Gaza-actie

 1. Unger zegt:

  Israel zoekt slachtoffer ?? Haar vijanden zoeken Israel, om haar te verdelgen zul je bedoelen….
  Israel is haar burgers verplicht om hamas te verdelgen.

  “Allen die zich fel tegen je keerden zullen gehoond worden en te schande staan. Zij die jou bestreden worden minder dan niets en gaan te gronde. Zij die jou onderdrukten zijn onvindbaar, je zoekt ze vergeefs. De vijanden die jou bevochten zullen verdwijnen in het niets. Want ik ben de HEER, je God, ik neem je bij je rechterhand en zeg je: Wees niet bang, ik zal je helpen.” (Jesaja 41:11-13).

 2. Jaap zegt:

  Hoi Johan. Uitstekend stuk van Jan Dirk Snel. Ver-/beoordelend naar beide kanten. Misschien ook goed dit Ateek te laten lezen. De idee van Snel over de Gaza is ook duidelijk. Egypte heeft – evenals bij de vredesbesprekingen destijds Begin/Sadat – weer aangegeven niet het bewind over de Gaza te willen! Overigens Johan op jouw Twitter geef je aan dat de aanduiding “moechtar” fout is en dat zal wellicht zo zijn, maar doet niets af aan de inhoud. Jij gaat in op een onbelangrijke vergissing en dat is niet jouw stijl.
  Veel reacties gaan momenteel uiteraard tegen Israel in de vorm van disproportioneel:m.i. is disproportioneel meer dan numeriek, maar heeft m.n. veel te maken met de directe en indirecte Hamas intentie. Israel mag, nee moet zijn burgers verdedigen! Israel is voor velen w.o. zelfs kerkelijke instellingen (w.o. Wereldraad van kerken) een dankbaar object om even te zeggen hoe ze het moeten doen. Lekker gemakkelijk want deze alle hebben geen enkele directe verantwoordelijkheid voor veiligheid o.i.d.
  Enige bescheidenheid zou passen, maar nee hoor even Israel de les lezen, lekker stoer doen.

 3. Unger zegt:

  Velen zullen het met me eens zijn als ik zeg te hopen dat Israël een def. einde aan hamas c.s. moet maken……De etterende zweer moet met wortel en tak verwijderd.

  • jominee zegt:

   En beste Unger,
   Als Hamas is uitgeroeid, wie gaat Israël dan als volgende slachtoffer kiezen? De PA? We leven niet meer in de tijd van Jozua hoor! En als Israël vindt dat het onwelgevallige personen naar het hiernamaals mag verwijzen, waarom zouden anderen dat dan niet van Israëli’s mogen vinden?
   Jij zet met jouw opmerking alleen maar de deur open naar nog meer geweld. Ik vind dat eerlijk gezegd een heilloze en zelfs goddeloze weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.