kony 2012

Op deze blog gaat het in principe over de kerk en het heilige land. Dat betekent dat het ten diepste (om deze theologenkreet maar eens te gebruiken) gaat over recht en gerechtigheid. En om die reden richt ik in deze post de blik op Afrika en in het bijzonder op Oeganda. Daar wordt al ruim 25 jaar huisgehouden door de LRA, the Lord’s Resistance Army oftewel ‘het Verzetsleger van de Heer‘. Dit rampzalige leger wordt geleid door Joseph Kony, de nr. 1 op de verdachtenlijst van het Internationaal Strafhof in Den Haag. 

Kony laat zijn ‘leger’ kinderen ontvoeren, die vervolgens al dan niet onder invloed van drugs worden ‘opgeleid’ tot kindsoldaat of seksslavin. Hij laat zijn kindsoldaten de meest gruwelijke wandaden plegen, die er vaak mee beginnen dat hij ze dwingt hun eigen ouders te vermoorden. Deze man en zijn gruwelleger moet een halt worden toegeroepen en hij moet zo snel mogelijk worden gearresteerd en berecht.

Filmregisseur Jason Russell en de stichting Invisible Children zijn daarom een wereldwijde burgeractie gestart om Joseph Kony achter de tralies te krijgen. Hoe? Dat ontdek je door de film KONY 2012 te bekijken, hij duurt een klein half uurtje, maar dat is alle moeite van het kijken waard. Zou het echt zijn dat betrokken burgers via sociale media deze aardverschuiving op gang kunnen brengen? Het valt te hopen!

Het is de bedoeling om Joseph Kony wereldwijd zo ‘beroemd’ te maken, dat de internationale gemeenschap, regeringen en overheden er niet meer omheen kunnen om hem nog dit jaar in de kraag te vatten. Daar kun je met een paar simpele muisklikken al mee beginnen. Op het moment dat ik dit schrijf geeft de Google zoekopdracht “kony 2012” ongeveer 294.000 hits – ik ben benieuwd hoeveel het er morgen zijn…

Greetz, Jominee

P.S. 24 uur later, 8 maart om 15.19 uur, geeft Google al 1.320.000 hits – ruim een miljoen meer!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.