ashraf rulez

Wat is het internet toch een leuk medium! Het geeft je steeds weer verhelderende inkijkjes. Gisteren blogde ik over het razende stukje van Yochanan Visser. In dat stukje maakt hij Daoud Nasser van het vredesinitiatief Tent of Nations zwart en schuift hij de Palestijnse winkelier Ashraf Sharif uit El Khader (hiernaast de foto van de zaak) naar voren als het redelijke alternatief:  

“In feite is er voortdurend sprake geweest van co-existentie tussen Joden en Palestijnse Arabieren in Gush Etzion. Een (…) voorbeeld is de handel in doe het zelf materialen van Ashraf Sharif in el-Khader nabij Efrat in Gush Etzion.
Sharif, die in een vergelijkbare situatie woont als Nassar, onderhoudt uitstekende relaties met zijn Joodse buren en zij met hem. Zijn huis wordt bezocht door vele Israeli’s en Palestijnse Arabieren en niet alleen voor de handel. Verder is hij door de gemeente aangesloten op het waternet en riolering van Gush Etzion.”

Liet ik mij gisteren nogal bot ontglippen dat Yochannan Visser de knuffelkolonist van Christenen voor Israël is, waarvoor mijn blijmoedige excuses – nu kan ik Ashraf presenteren als de knuffel (oepz, sorry) favoriete Arabier van Visser. Want al twee jaar geleden, op 10 maart 2010,  schreef Jaap Hamburger, de voorzitter van Een Ander Joods Geluid het volgende over de mooie symbiose tussen Visser en Ashraf:

“Yochanan kent tenminste één Palestijn, Ashraf geheten, met wie hij in diens doe-het-zelf winkel in het nabijgelegen dorp El Khader af en toe een gesprekje voert. Visser die zelf als aannemer woont en werkt in de illegale nederzetting Efrat (…), koopt wel eens wat bij Ashraf. Het praatje dat hij in de winkel met hem maakt, heeft hij op de website van Christenen voor Israël opgeklopt tot een gesprek met de dimensies van particuliere vredesonderhandelingen. Zijn verslag heeft hij in telkens iets andere varianten op meerdere websites geplaatst.”

Twee jaar later is dit dus nog steeds het standaard recept waarmee Visser zijn stukjes brouwt. Het is allemaal na te lezen op de blog van Abu Pessoptimist. Met daarbij nog veel meer wetenswaardigheden over het doen en laten van mijn vissende naamgenoot. Misschien tijd dus dat hij het net eens aan de andere zijde gaat uitwerpen. Een goed voorbeeld kan hij vinden in de timmermanszoon die niet ver van de velden van zijn woonplaats Efrat(a) geboren werd.

Greetz, Jominee

Dit bericht werd geplaatst in Palestina & Israël en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.